Boende och mat

Boende

Alla deltagare på insidan av fortet kommer ha tak över huvudet, i form av tält, tältduk eller faktiskt tak, som tillhandahålls av arrangemanget.

Deltagare förväntas ordna egna sovsaker och dessa ska vara helt inlajv eller väldigt väl dolda off-saker. Mycket lajvande kommer ske bland sovsakerna, tänk på att ni ska kunna ta fram och undan sovsaker utan att det känns offigt. Det är trångt i fortet. Liggunderlag insydda i filt är bra, modern tältsäng med en filt slängd över sig är dåligt.

Mer om detta under Utrustning och Dräktskick.

Deltagare på utsidan tillhandahåller sina egna tält och gör bäst de själva vill med hur de sover i dessa, vi rekommenderar dock att även ni tar med inlajv-sovsaker så att belägringen kan upprätthållas dygnet runt. Det är ett trångt lajv, det är roligare att vara närmre fortet hela tiden.  

Mat

Båda sidor kommer tillhandahållas mat, MEN denna mat är helt inlajv och är inte skyddad på något vis, den får stjälas, härjas med och ni kan behöva slåss för att få den. Maten kommer inte heller vara tillagad.

Insidan kommer ha en köksansvarig som fördelar tid vid köket, men arrangemanget tar inget ansvar för att maten blir lagad.

Utsidan kommer ha en ordentlig iordninggjord eldgrop/matlagningsplats.

Eftersom maten är “i spel” men vi ändå inte vill ha olyckliga deltagare så uppmanas alla deltagare att ta med diskret nödproviant, choklad, energy bars, solrosfrön eller vad ni nu behöver för att klara er till nästa aktbrott.

Mer om vad ni behöver i köks- och matväg finner ni under Utrustning och Dräktskick.