Lajvet

ANMÄLAN ÖPPEN! ANMÄL DIG HÄR!

Korpvinga är ett lajv i två akter om en belägring, med allt vad det innebär att desperation från både belägrare och belägrade, strid på murarna, belägringsmaskiner och lidande. Estetiken är en jordnära “diskbänksfantasy”. Läs mer om visionen under Upplägg, tema och löften.

Det är berättelsen om det befästa färjeläget Korpvinga, i utkanten av det sönderfallande granländska stormaktsväldet. Bakom murarna finns en salig blandning av granländska byråkrater och lojalister, flyktingar från det mångåriga kriget mot Heliga Samväldet och genomresande som fastnat i belägringen. Utanför, som hökar eller gamar, väntar en ostadig allians av upprorsmakare, frihetskämpar, opportunister och desertörer från krigets båda sidor. Läs mer under Bakgrund och Grupper och koncept.

Det är dock inte bara den fysiska muren på fortet som skiljer vän från fiende. Det går osynliga murar kors och tvärs genom fortet såväl som genom belägrarnas läger. Människorna splittras på religiösa, politiska och etniska grunder, och kanske är risken för ett spjut i bröstet långt mindre än risken för en kniv i ryggen. Läs mer under Konflikter.

 

Strid är ett viktigt tema, särskilt i andra akten. Fokus för striderna är att de skapar intressant spel för karaktärerna och lyfter berättelsen för lajvet, inte att det nödvändigtvis är “rättvist”. Läs mer om hur reglerna är skrivna för att spegla detta under Stridsregler.

23-29 Juli 2018 är ni välkomna till den lilla sjön Ösaren utanför Stråssa.

där Korpvingas öde ska skrivas.