Upplägg, teman och löften

Flock Of Birds clipart vector art #543

Lajvets teman är ångest, våld, svält, religion och förtryck. Det är ett 360-lajv som lägger stor vikt vid immersion och trovärdighet. En naturalistisk diskbänksfantasy med fokus på krigets fruktansvärda konsekvenser. Lajvet kommer vara uppdelat i två distinkta akter och i två distinkta sidor. En akt före off-dagen och en akt efter, en sida på insidan av fortet lajvet utspelas i, en på utsidan.

Akt 1

Akt 1 handlar huvudsakligen om insidan, deras liv och förehavanden. Alla som är på utsidan under första akten är NPC och förväntas prioritera insidans spelupplevelse framför sin egen. Under andra dagen på första akten finns det möjlighet att låta din roll fly eller dö för att kunna spela en annan roll, på den andra sidan. Spelet och intrigerna kommer kretsa kring slitningarna mellan grupper i fortet, bristen på mat, fördelning av de arbetsuppgifter som behöver göras, rasism och religion i svälttider, anländande flyktingar, hur det blir allt trängre, samt de måsländska “frihetskämparna” som konstant trakasserar fortet. Det kommer vara trångt, svettigt och desperat.

Akt 2

Akt 2 handlar om belägringen av fortet. Spelarna på den “riktiga” utsidan dyker alltså upp under off-dagen. Under andra akten kommer spelare på insidan febrilt försöka rusta sig för att bli stormade, eller fly över älven. Samtidigt kommer utsidan, motiverade av hunger och hämnd, påbörja sin belägring, bygga sina belägringsmaskiner och omringa fortet. Temat är utdragna hemska stridigheter, panik och död.

Andra dagen på andra akten handlar inte helt oväntat om stormningen av Korpvinga.

Löften

Insidan lovas ett fort att bo i, försvara, hata, älska och dö i.

Utsidan lovas fungerande, storslagen belägringsutrustning att färdigställa, dekorera och till slut anförtro sina liv till.

Båda sidor kommer få likvärdig mängd intriger, speluppslag och deltagarkontakt av arrangemanget.