JulGranCon

JulGranCon är ett halvregelbundet litet konvent där Föreningen Granland bjuder på lajv, rollspel och andra nörderier. Vi har fokus på Granlandskampanjen, men allt lajvrelaterat och även rollspel är välkommet. JulGranCon äger rum den 5-6 januari 2019. På söndagen kommer Föreningen Granlands årsmöte att äga rum. Häng med föreningen, snacka fiktion eller bara hantverka med sällskap.

Facebookevenemang

Vill du arrangera något maila erland.nylund@sverok.se. Välkomna!

JulGranCon arrangeras i Samarbete med Studiefrämjandet och i deras lokaler.

SCHEMA JULGRANCON

LÖRDAG

11:00 

Välkomna och invigning

Charader för Kim

Ett litet lagspel och berättelse där alla samarbetar för att Kim ska briljera på firmafesten. Tidsåtgång cirka 30 min. Antal spelare: cirka 3-8

12:00

Lunch och lajvsnack

  • Gustav Jönsson berättar om det planerade lajvet Kråkbo under Klacken, och vi diskuterar vad för områden som kan passa för lajvet sedan Moriaberg brunnit.
  • Insamling och samtal om återuppbyggandet av Moriaberg

Matanmälan sker här

13:00

(att) Vittra i Blackboxen

Speltest av lajvet av Lukas Renklint och Linnéa Björklund.

Detta är ett blackboxscenario i sju akter som utforskar hur queerhet kan ha hanterats av familj och vänner under 1700-talets första hälft. Spelare gestaltar anhöriga till normbrytare och måste som hushåll välja hur ni ska hantera dessa undantagsmänniskor, och samtidigt behålla heder och ära.

Anmäl dig här

Hantverk i foajen

Brädspel i cirkelrummet för den som vill

17:00

Middag

Matanmälan sker här

18:00

Improworkshop med Helge och Andra Klass

19:00

Rollspel: Alaistairs Mysteries and Magics Emporium

Speltest av ett lättsmält magiskt rollspel med fokus på samberättande och stämning. Ni spelar de anställda på den… speciella… butiken Alaistairs Mysteries and Magics Emporium. En fantastisk artefakt har sålts till en kund som inte tagit så väl hand om den. Saker gick… fel. Nu gäller det för er att släta över det hela med så lite drama som möjligt!

Anmäl dig här

23:00

Måste man gå.

SÖNDAG

11:00

Nanolajv i blackboxen med Erland. 

12:00

Spån och input Meningsfull Omvärld med Thor

Thor Forsell planerar under 2019 att arrangera ytterligare ett meningsfull-omvärld lajv i Granlandskampanjen i stil med Castellum Blockby. Arbetsnamnet är “Rovköpings Barn”. Hjälp till att spåna roller, konflikter, och nya sätt att använda formatet!

13:00

Årsmöte och lunch

Matanmälan sker här

14:00 

Grönskinn och Svartkrut

Oneshot med goblins och krut! Det är dags att fira i goblinbyn, så det behövs några riktigt lättlurade typer som kan gå till människorna och få tag på krut till fyrverkier. De typerna är ni! 50% komedi, 50% action, 100% gobbos!

Anmäl dig här