Kråkbo under Klacken är ett lajv om en upprorsdröm som krossas. Under lajvet kommer de belägrade deltagarna att behöva slåss desperat mot övermakten. De kommer att gräla med varandra och känna hopplösheten tränga sig på, men också finna gemenskap och stå enade mot fienden.

Kråkbo under Klacken är ett lajv där det som finns ska gå att använda. Deltagarna ska kunna söka igenom huset, beväpna sig med vad de hittar, plundra maten som finns i skafferiet, och plocka vapen och rustning av fallna fiender. Möbler och bråte ska kunna användas till barrikaden.

Kråkbo under Klacken är ett litet, kort och intensivt lajv som utspelar sig på en begränsad yta där deltagarna kommer att behöva samarbeta för att lösa problem.

Kråkbo under Klacken är inte ett lajv för dig som vill sova åtta timmar i en bekväm säng, mysa runt elden med din egen lilla grupp eller få lagad mat serverad regelbundet. Det är inte heller ett lajv för dig som vill stå på den segrande sidan när lajvet är över.

Lajvets förlopp

Lajvet börjar med en uppgjord strid där en grupp rättskårister besegras och revolutionen inleds. Deltagarna kommer att barrikadera sig i värdshuset (alltså stugan vid Porshanken) och förbereda sig på att slå tillbaka motanfall. Flera anfall kommer att slås tillbaka, innan en större styrka anländer, och efter en förhoppningsvis utdragen slutstrid faller revolutionen. Speltiden är från lördag eftermiddag till söndag lunch.