Observera: Kråkbo under Klacken är ett lajv som kräver att deltagarna avstår från en del personlig bekvämlighet. Speltiden är cirka 24 timmar, men under den tiden förutsätts deltagarna klara sig utan rinnande vatten, varm mat och mjuka sängar.

Område: Kråkbo under Klacken spelas på Porshanken utanför Norrtälje. Området nås enkelt med bil eller kollektivtrafik. På området finns en stuga, som gestaltar det värdshus där deltagarna barrikaderar sig. Stugan värms upp med vedspis i köket och öppen spis i ett angränsande rum.

Kostar: 350 kr + 50 kr för medlemskap i Föreningen Granland.

Sovplatser& sömn: Stugan har ett sovloft där cirka tio personer får plats. Det går också bra att sova på golv och bänkar. Sovtiden är inlajv, och all sovutrustning ska fungera i spel. Under natten kommer spelet att vara lugnare och inget kommer att hända som kräver att alla är vakna.

Mat: Arrangemanget står inte för någon lagad mat, men det kommer att finnas enkla råvaror och möjlighet att laga mat på vedspisen i köket. Råvarorna kommer också att kunna ätas utan tillagning. Varje deltagare ansvarar för att föra med sig tillräckligt med torrskaffning för att hålla sig mätt och belåten under speltiden. Det går också bra med nödproviant, t.ex chokladkakor eller enegribars, om de hålls dolda och äts diskret.

Vatten: Rinnande vatten saknas. Arrangemanget kör ut vattendunkar som placeras i ett av uthusen, där vatten hämtas.

Toalett: Utedass finns i anslutning till stugan. Observera att varje påbörjad dasstunna kostar arrangemanget 500 kr extra i områdeshyra, så använd skogen för era behov i fösta hand.

Personligt utrymme: Lajvet kommer i huvudsak att utspela sig i stugan, och spelet kommer att pågå i alla rum. Sovloftet kommer att vara en lugnare zon för den som behöver vila, men det är ont om personligt utrymme. Det går givetvis bra att röra sig utanför huset också, även utan något speciellt skäl i spel. Även en revolutionär kan behöva andas lite då och då. Alla större angrepp  kommer att märkas i god tid, så ingen riskerar att missa något för att hen var på dass eller pustade ut lite under ett träd i skogen. Eventuella smygande angrepp kommer att koncentrera sig på huset och de som står på vakt, inte raida dasset eller snappa bort ensamma personer i skogen.

Trygghet: Det kommer att finnas minst en trygghetsvärd i huset som kan kontakta arrangör vid behov. Arrangören kommer större delen av lajvet att finnas i B-styrkan.

Alkohol och droger: Alkoholhaltiga drycker upp till 2,8% är tillåtna under arrangemanget, både in och off. För övrigt är alkoholintag inte tillåtet, varken in eller off. Tobak får rökas utanför huset, rökare ansvarar för att inte besvära övriga deltagare. Övriga droger är helt förbjudna.

Utrustning: Kråkbo under Klacken är ett lajv du ska kunna åka på med de kläder du har hemma eller kan låna ihop, dräktskicket är därför löst beskrivet. (Om du är helt ny i lajvhobbyn och inte har några kläder alls så behöver du kanske skaffa nytt, men då går förhoppningsvis kläderna du skaffar att använda på många andra lajv).

För en genomgång av vilka material och utrustningsdetaljer som passar in på lajvet, läs gärna den här genomgången från Korpvinga.

En beskrivning av klädskicket bland Kråkboborna och studenterna hittar du under Fiktion.